U PRAVO VREME

Dragi prijatelji, na pravom ste mestu, u pravo vreme!

Dobrodošli na blog posvećen upravljanju vremenom i razvoju vremenskih kompetencija!


Iskustvo kroz koje su ljudi prošli u godinama iza nas, jasno nam je pokazalo da je teško pronaći uspešnog čoveka bez pametnog upravljanja vremenom i dobre samoorganizacije, čiji život krase uspešna karijera, stabilna porodica, vredni međuljudski odnosi, balans poslovnog i privatnog života, kao i lična stabilnost koja se ogleda u njegovom fizičkom, emotivnom, mentalnom i duhovnom zdravlju.

Teme upravljanja vremenom i samoorganizacije svakodnevno dobijaju na značaju u užurbanom svetu u kakvom danas živimo i zauzimaju visoko mesto listi veština koje su potrebne današnjem čoveku.

Nikada u istoriji ćovek nije bio zasipan negativnim informacijama kao danas i neophodno je proširiti „novo“ upravljanje vremenom, razviti nove ideje, pristupe i tehnologije koje mogu da odgovore izazovima novog doba!

Upravljanje vremenom pretrpelo je snažnu evoluciju u proteklih sto godina. Pre nego što krenemo na naše zajedničko putovanje, korisno je,  ukratko, pogledati svaku generaciju upravljanja vremenom. Prvi dokument koji možete da preuzmete sa ovog sajta je tekst „Pet generacija upravljanja vremenom“. Ovaj tekst možete pronaći i na mom Linkedin profilu, a ovde Vam je dostupan u pdf formatu.

Na  strani „preuzimanja“, ovog sajta, postavljaću korisne materijale (tekstovi, dokumenta, e-knjige, prezentacije i sl.), koje možete besplatno da preuzmete.

Pored individualnog upravljanja vremenom, dodatnu pažnju posvetiću upravljanju vremenom u korporacijama. Reč je o veoma važnom području i čudi koliko malo firmi na našim prostorima ima definisane standarde na području upravljanja vremenom. Veliki broj menadžera i ne zna da postoje tehnologije korporativnog upravljanja vremenom. Samim tim, ne vide ni gubitke koje u svom poslovanju prave kompanije zbog loše organizacije vremena. Loše upravljanje vremenom može da košta kompaniju i njene zaposlene puno energije i novca. Zato ćemo ovu temu posebno i detaljno da obradimo.

Objavljivaću svoja razmišljanja, iskustva i radove, ali i razmišljanja, iskustva i radove svojih kolega iz zemlje i inostranstva sa kojima dugi niz godina sarađujem i razvijam programe koji se odnose na upravljanje vremenom, kao i na razvoj veština komunikacije i izgradnje vrednih međuljudskih odnosa. Pametno upravljanje vremenom je neodvojivo od veština komunikacije i međuljudskih odnosa – nijedna poznata tehnologija upravljanja vremenom ne može da nadoknadi štetu koju mogu da pričine loša komunikacija i narušeni međuljudski odnosi.

Upoznaćete i mogućnosti za uspešnu primenu Persolog® instrumenata. Reč je naučno utemeljenoj metodologiji, najbrže rastućoj metodologiji na području razvoja ljudskih potencijala, ne samo u Nemačkoj, nego i u većem delu Europske Unije. O ovoj vrednoj metodologiji pisaće i govoriće i moje kolege, članovi međunarodnog naučnog tima kompanije Persolog®, koje rade na njenom razvoju.

Na strani „seminari“, imaćete priliku da se informišete o otvorenim seminarima koje vodim.

Dva puta godišnje, u martu i oktobru,  u Beogradu vodim otvorene seminare:

Jednodnevni – Persolog® Personality Training (Do uspeha uz Persolog® model ličnosti)

Dvodnevni – Od upravljanja vremenom do vremenske kompetencije

za koje možete da se prijavljujete odvojeno, ali i u kombinovanom formatu (jedna kotizacija, dva seminara, tri dana obuke) i tako ostvarite 150€ uštede.

Dragi prijatelji, pred nama je jedno zanimljivo i vredno putovanje tokom kojeg ćete dobiti nove informacije i ostvariti dublje razumevanje uravljanja vremenom i samoorganizacije. Za sve predloge i ideje, kao i dodatne informacije, slobodno mi pišite, putem komentara i poruka na ovom blogu ili putem e-maila: dragan.savic@highperformance.rs .

Završiću ovaj uvodni tekst citatom Leonarda da Vinčija:

„Postoje tri vrste ljudi:

Oni koji vide.

Oni koji vide kada im pokažete,

Oni koji ne vide“.

Želim Vam da vidite, uvek i svuda!

Srdačno vaš,

Dragan Savić

Ostavite svoj komentar